Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
636 Postów
Wyjadacz
retier1 napisał:
Masz rację tropik.Jednakże próbując samemu mam dwie korzyści,uczę się obsługi kompa i norsk spraak

No niby tak, ale mi zalezalo na czasie.
Znam te Norweskie urzedy rodzinne zalatwialem poltora roku,bo albo zgubili albo czegos brakowalo .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tropik ........zamist płacić 500 nok postawiłbyś dwa browary na darmark plass i załatwiłbym to samo ....druk z NAV to żaden problem

a z tym dopisywaniem członków rodziny to w polsce przyjdzie ci zapytanie z NFZ których członków rodziny chcesz dopisać do swojego ubezpieczenia i odsyłasz dokumenty .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ales ty interesowny Bez tych piw bys nie załatwił ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Hilton napisał:
Ales ty interesowny Bez tych piw bys nie załatwił ???

Dokładnie to samo miałam napisac.
Tak po koleżeńsku to nie dałoby rady?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tylko w tym problem że tropik nie chce kolegów i ja go nie znam to bez tych browarów się nie obędzie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Andy hellboy napisał:
tylko w tym problem że tropik nie chce kolegów i ja go nie znam to bez tych browarów się nie obędzie
To nie chodzilo o browary ani o to czy sie znamy czy nie . Ja jesli bym mial stracic w NAV-ie trzy godziny na to zeby to zalatwic , to ja to zalatwilem telefonicznie i wciagu miesiaca mam wszystko.
I tak jestem do przodu, ja sie znam na czym innym a innymi sprawami niech sie zajmuja ci co sie na tym znaja , a 500 kr to tylko pare groszy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
zdobycie druku w NAV ( który na dodatek jest w wersji norwesko polskiej ) to kwestia około 20 -30 min ....ale skoro cię stać to nie ma problemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Andy hellboy napisał:
zdobycie druku w NAV ( który na dodatek jest w wersji norwesko polskiej ) to kwestia około 20 -30 min ....ale skoro cię stać to nie ma problemu
Tak no moze dla Ciebie , ja pracuje , musze sie dostosowac do gogzin urzedowania NAV,jesli ja mam wyskakiwac z pracy tracic czas na dojazd , oczekiwanie w kolejce, placic za bramki.To ja wole zaplacic i zalatwic to na telefon .
A ze stac mnie to inna sprawa, nie tyle kasy sie traci na glupoty a zreszta inni tez niech zarobia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Andy hellboy napisał:
tropik ........zamist płacić 500 nok postawiłbyś dwa browary na darmark plass i załatwiłbym to samo ....druk z NAV to żaden problem

a z tym dopisywaniem członków rodziny to w polsce przyjdzie ci zapytanie z NFZ których członków rodziny chcesz dopisać do swojego ubezpieczenia i odsyłasz dokumenty .

Andy tylko mi nie mow ze do tej speluny chodzisz obok Remy?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
marian kut
(mitko2002)
Początkujący
Witam
Chcę załatwic ubezpieczenie dla mojej żony w PL czyli:
Drukuję druk E-106
Wypełniam ii.... w pozycji drugiej rodzina wpisuje moją żonę? tylko ona nie ma fodselsnummer ponieważ jest w PL.....?/zonk........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok